donderdag 8 september 2011

De vegetarische slager

Je zou het zelf niet kunnen bedenken: tegenwoordig bestaan er vegetarische slagers. Hoezo vegetarische slagers? Dat is denk ik zoiets als travestieten, mensen met borsten en worsten. Ze zien er soms mooi uit, maar smakelijk is anders.
De vegetarische slager maakt vlees waar geen vlees in zit. Blinde vinken, gehakt halfom, kogelbiefstukjes en sucadelapjes, helemaal zonder vlees. Het groeit uit tot een heuse industrie, met lupine en gistextract als ingrediƫnten. Alsof we konijnen zijn. Alsof onze lieve heer ons per ongeluk snijtanden heeft gegeven. Een vegetarische slager, het is zoiets als een timmerman die in pvc ramen en deuren handelt. Als een bankier met monopoly-geld. Als een sommelier die het smaakpatroon van een mineraalwatertje uit zijn duim zuigt. Als een kok met truffelolie. Die timmermannen, bankiers, sommeliers en koks hoereren de namen van traditionele beroepen, dit terwijl er verdorie toch al zo weinig vakmanschap meer is. Ze zijn van de ergste mensensoort, van het type waar je niet graag mee op de foto staat. Zo is dat ook met de vegetarische slager, kortom walgelijk. Wil iemand vlees? Ga dan naar de slager. Ook nog veel gezonder, kijk maar naar mij.

1 opmerking:

  1. Norbert, dan zou je ook eens in Enschede moeten gaan kijken bij venturelab, een onderdeel van de UT. Daar zijn ze instaat een biefstuk te printen. Voor medische doeleinden oke, maar voor konsumptie?

    Gr Hans Hulshof

    BeantwoordenVerwijderen