dinsdag 6 augustus 2013

Het boek KALF is in druk !

Inmiddels werkten we er met ons volledige Saisonnier-team anderhalf jaar aan. Er moest veel research worden gedaan, maar vooral vlogen onze redacteuren en fotografen de wereld rond om de kalfsgerechten van 40 topchefs in beeld te brengen. En ook gingen we bijvoorbeeld bij Floris van Bommel op bezoek om te zien wat hij met kalfsleer doet en bezochten we diverse kalverhouderijen, van hypermodern via de veau sous la mère in de diepe Franse binnenlanden totaan de authentieke "palais royal", een kalf dat in Normandië met eieren wordt opgevoed. We gingen op zoek naar de authentieke triperies van Lyon en Parijs en legden de échte klassieke bereidingen vast in Wenen, Milaan en de Elzas. Verder brachten we alle mogelijke achtergronden van het kalf in beeld. Het resultaat is een uiterst zwaar boek van maar liefst 320 pagina's in groot formaat, een écht document en naslagwerk. Het boek KALF is nu in druk, we zullen het aan u presenteren tijdens Folie Culinaire in Maastricht. Daar zullen diverse aanwezige wereldchefs hun pagina's voor u kunnen signeren!

Zie hier welke chefs er aan het boek meewerkten, elk met drie recepten met schitterende fotografie.

Liernu, L'Air du Temps, Sang Hoon Degeimbre

Arbre, L'Eau Vive, Pierre Résimont

Brugge, De Karmeliet, Geert Van Hecke

Wolfsburg, Aqua, Sven Elverfeld

Osnabrück, La Vie, Thomas Bühner

Schauenstein, Schloss Schauenstein, Andres Caminada

Parijs, Astrance, Pascal Barbot

Parijs, Thoumieux, Jean-François Piège

Parijs, Michel Rostang

Parijs, Agapé Substance, David Toutain

Parijs, Le Chamarré, Antoine Heerah

Parijs, Le Mansouria, Fatéma Hal

Parijs, Passage 53, Shimichi Sato

Parijs, Stéphane Reynaud

Parijs, Claude Colliot

Maastricht, Château Neercanne, Hans Snijders

Slijkplaat, De Kromme Watergang, Edwin Vinke

Rotterdam, FG Restaurant, François Geurds

Kruiningen, Inter Scaldes, Jannis Brevet

Monaco, Beefbar, Thierry Paludetto

Wenen, Plachutta, Mario Plachutta

Wenen, Figlmüller, Thomas Figlmüller

Wenen, Le Loft, Raphael Dworak

Rome, Altra Isola, Gianni Borelli

Lapoutroie, Du Faudé, Thierry Baldinger

Londen, Bubbledogs&, James Knappett

Londen, St. John's, Fergus Henderson

Lyon, Daniel & Denise, Joseph Viola

Vienne, La Pyramide, Christophe Née

San Sebastián, Restaurante Arzak, Juan Mari & Elena Arzak

Girona, El Celler de Can Roca, Joan Roca

Lasarte-Oria, Martín Berasategui

San Sebastián, Akelare, Pedro Subijana

Esch-sur-Alzette, Renato Favaro

Luxemburg, Ilario Mosconi

Milaan, Bulgari, Anderea Ferrero

Milaan, Carlo Cracco

Alba, Piazza Duomo, Enrico Crippa

Tokyo, Kagurazaka, Hideki Ishikawa

Tokyo, Sazanka-so, Nobutoshi Kiura

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten